nlc.hu
Aktuális
Rákaptunk a sertéshúsra

Rákaptunk a sertéshúsra

Elsősorban a nagyáruházláncoknál nőtt meg a sertéshús-vásárlási kedv.

Egyértelműen érezhetően megnőtt a sertéshús iránti kereslet az év eleji áfacsökkentés hatására, január elsejével ugyanis 27-ről 5 százalékra csökkent a sertés tőkehús áfája. Elsősorban a nagyáruházláncoknál nőtt meg a sertéshús-vásárlási kedv, illetve az átlagos vásárlások mennyisége.

Máris jobban fogy a sertéshús
Máris jobban fogy a sertéshús

Bizonyos sertéshúsrészek (fej, toka- és hasi szalonna, körmök) áfabesorolása még nem teljesen nem egyértelmű. A legkeresettebb tőkehúsok, a karaj, a comb, tarja, lapocka az 5 százalékos áfakulcs alá tartoznak frissen, hűtve és mélyhűtve is. A feldolgozott húsfélék, a szalámi, kolbász és a húst nem tartalmazó szalonna azonban továbbra is 27 százalékos áfa körbe tartozik. Ugyancsak maradt a magasabb áfatartományban a belsőség, máj, velő, a zsír, illetve a sertésfejhús, a fül, a farok, a láb.

Forrás: Népszabadság/Népszava

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top