Aktuális

Több ezer menekült előtt beszélt Ferenc pápa

"Ne hagyjátok elrabolni magatoktól a reményt és az élet örömét!" – mondta Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren szavait hallgató mintegy hétezer menekültnek az elvándorlók és menekültek világnapján.

Az elvándorlók mindegyike “történelmet, kultúrát, értékeket” hordoz magában úgy, hogy megtapasztalta a nyomort, elnyomást és félelmet is. “Jelenlétetek ezen a téren az Istenbe vetett remény jele!” – fogalmazott Ferenc pápa. Az egyházfő a Jakartában és Burkina Fasóban történt terrorista merényletek áldozataiért imádkozott, és azt szorgalmazta, hogy a nemzetközi közösség elkötelezetten építse a békét.

A pápa köszöntőjének elhangzása után a bevándorlók és a menekültek áthaladtak a Szent Péter-bazilika szent kapuján. A bazilikában a számukra bemutatott misén vettek részt.

A Szent Péter téren vasárnap összegyűlt mintegy hétezer menekült a közép-olaszországi Lazio tartomány egyházmegyéiből érkezett, ahol az utóbbi hónapokban befogadták őket. Kétszázan egy Róma közeli menekültállomásról jöttek. A bevándorlók és menekültek mintegy harminc különböző nemzetet képviseltek és országaik zászlóját lobogtatták.

Olvass még Ferenc pápáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top