Aktuális

Karácsony alkalmából embert ölt a két fiatal

Három 16 éves fiatal egy 36 éves pécsi férfit vert agyon tavalyelőtt szenteste. Most ítélték el őket.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt hozott ítéletet a Pécsi Törvényszék – írja a bama.hu. Az egyik gyilkost hét év, a másikat hat év hat hónap fiatalkorúak börtönére ítélték első fokon. A harmadrendű vádlott megúszta:  csoportos garázdaság bűntette miatt két év próbaidőre felfüggesztett büntetést kapott.

Karácsony alkalmából embert ölt a két fiatal

A három fiatal ismerte egymást, időtöltésképpen rendszeresen együtt ittak. 2014 karácsonyának szentestéjén sem találtak maguknak jobb programot: a pécsi főpályaudvar melletti buszmegállóban zaklatták a járókelőket. Az általuk megölt férfi ismerősével sétált el mellettük, és visszaszólt nekik trágár kötözködésük miatt.

A három bűnöző többször megütötte a 36 éves férfit, aki a földre került, társa pedig elszaladt. Az elkövetők visszatértek a buszmegállóba, ahol futás közben ketten is páros lábbal a fekvő férfi hasára ugrottak. A férfi elmenekült barátja telefonon értesítette a mentőket, kórházba szállították a súlyosan sérült férfit, aki azonban meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top