Aktuális

263 évet kapott többszörös nemi erőszakért

Összesen 263 év börtönbüntetést szabtak ki arra a rendőrre, aki sorozatban erőszakolt meg nőket. A férfit 36 vádpontból tizennyolcban mondták ki bűnösnek.

A 29 éves Daniel Holtzclaw volt rendőrt szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg Oklahoma City esküdtszéke. A vádhatóság szerint kifejezetten olyan nők köréből választotta áldozatait, akik már összeütközésbe kerültek a törvénnyel, például kábítószerügyek miatt, vagy mert prostituáltak voltak.

Az ügyész szerint Holtzclaw arra számított, hogy múltjuk miatt az áldozatok szava fabatkát sem ér az esetleges feljelentésnél. A korábbi rendőr ellen tizenegyen tanúskodtak, akik többségükben Oklahoma City szegénynegyedeiben élő afroamerikai nők voltak. Az áldozatok között volt 17 éves fiatal lány, de 57 éves nagymama is.

Sokszoros nemi erőszakért 263 év börtönre ítéltek egy rendőrt

A megerőszakolt nők ügyvédje, Benjamin Crump az ítéletet mérföldkőnek nevezte: “Az ítélet 400 éve tartó fajgyűlöletről, elnyomásról és fekete nők szexuális zaklatásáról szól. Ez az ítélet nemcsak a mostani áldozatok számára győzelem, hanem nagyon sok más, ismeretlen nőnek is az.”

A volt rendőr perét az amerikai médiában óriási sajtófigyelem kísérte mindvégig, a két áldozat a nyilvánosságnak is elmesélte a vele történt rémségeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top