Aktuális

Ezek is a stressz meglepő jelei lehetnek

Azt tudjuk, hogy manapság a stressz népbetegség, de vajon felismerjük-e, ha mi is ennyire feszült állapotba kerülünk? Az alábbi jelek szintén lehetnek a stresszt jelző vészcsengők.

1. Fülzúgás jelentkezése

Kutatások kimutatták, hogy a tinnitusz (fülzúgás vagy fülcsengés) is összefüggésben lehet a stressz kialakulásával. Természetesen emögött állhatnak más okok is, például az időskori halláskárosodás is, de ha van okunk a feszültségre, könnyedén lehet, hogy a kettőnek köze van egymáshoz.

2. Ha elcsendesedsz a munkahelyeden 

Ha eddig imádtál csacsogni, most viszont alig van kedved megszólalni, vigyázz – könnyen lehet, hogy nincs minden rendben a lelkedben. A stressz hatására elveszíthetjük önbizalmunkat, befelé fordulóvá és csendessé válhatunk.

3. Egy tüsszentéstől is betegnek érzed magad

Ha stresszesek vagyunk, a szervezetünk is megsínyli a dolgot: immunrendszerünk kevésbé lesz ellenálló, és jobban ki leszünk téve a betegségeknek. Ezt nyilvánvalóan érzékeljük, ezért könnyen lehet, hogy már attól levertnek és betegnek érezzük magunkat, ha a környezetünkben valaki elköhinti magát.

Ezek is a stressz meglepő jelei lehetnek

4. Minden idődet a mosdóban töltöd

A stressz sajnos az emésztésünket is felboríthatja, és ez ráadásul kétféle kellemetlen módon is jelentkezhet. Ha a szervezet lelassul, kialakulhat szorulás, de az agy által küldött stresszhormonokra hasmenéssel is reagálhat a szervezetünk.

5. A menstruáció rosszabb, mint valaha

Nagyfokú stressz hatása alatt lehetséges, hogy a menstruáció sokkal fájdalmasabb és kellemetlenebb, mint amúgy. Ilyenkor ugyanis szervezetünk sokkal érzékenyebben reagál mindenre – ez lehet az oka a fokozott kellemetlenségeknek. De azért az egyéb problémák kiszűréséért ilyen esetben mindenképp  érdemes lehet felkeresni orvosunkat.

Forrás: HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top