Aktuális

Okoseszközökkel segítik a nagyothalló fiatalok felsőfokú tanulmányait

Több cég is csatlakozott a Hallás Társaság Alapítvány kezdeményezéséhez, amellyel a nagyothalló fiatalok felsőfokú tanulmányait szeretnék okoseszközökkel is segíteni.

A felsőoktatási hallgatók egy százaléka küzd érzékszervi károsodással, ugyanakkor sok fiatalnak szociális helyzete miatt nincs esélye főiskolán, egyetemen tanulni. Éppen emiatt a hallássérült felnőttek közel 80 százaléka egyáltalán nem tud állást találni, vagy hiányos tudása miatt alkalmi, fizikai munkát vállalhat csupán.

A Hallás Társasága Alapítványa létrehozta a Tehetséges, nagyothalló fiatalok támogatása nevű esélyegyenlőségi programot, amellyel a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási tanulmányait teszik lehetővé. Első körben öt fiatalt vonnak be a programba, a leginkább rászorulókat internet-hozzáféréssel is rendelkező okoseszközökkel segítik majd.

Okoseszközökkel segítik a nagyothalló fiatal felsőfokú tanulmányait

A Hallás Társaság Alapítvány kezdeményezéséhez olyan óriásvállalkozások is csatlakoztak, amelyek fontosnak tartják az esélyegyenlőséget. A Samsung okoseszközeivel például egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével párosíthatják össze a fiatalok a Beltone vezeték nélküli hallókészülékeit, így a legmodernebb technológia áll majd rendelkezésükre felsőfokú tanulmányaik sikeres elvégzéséhez. A Telekom ingyenesen biztosítja az okoseszközök internet-hozzáférését, a csomagot pedig az Auditus.Net egészíti ki a hallásgondozói feladatok vállalásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top