nlc.hu
Aktuális
Családok az alkohol fogságában

Családok az alkohol fogságában

Alkoholfüggő ember mellett élni állandó készültséget jelent, gyermekek és házastársak százezrei vannak folyamatos lelki és fizikai bántalmazásnak kitéve. Szerencsés az, aki ezt sosem éli meg.

A rossz hír viszont az, hogy ma Magyarországon alig akad olyan család, amelyik nem ismerné az alkoholizmus a poklát. Ha a kérdés mélyére megyünk, látnunk kell, hogy maga az alkoholbeteg is ugyanúgy szenved, mint a körülötte élők. Senki sem jókedvében kezd el inni – a saját sztorimat egyszer már elmeséltem. Igen komoly pszichés és társadalmi okai vannak annak, hogy valaki a pohár után nyúl. És valljuk be, mindannyian vándoroltunk már a függőség határmezsgyéjén.

Családok az alkohol fogságában

Mert olyan könnyű, amikor az ember felejt. Amikor éppen az evésbe, számítógépes játékokba fojtja a bánatát, frusztrációját. Amikor azt érzi, hogy végre felszabadultan tud bulizni a drog és pia hatása alatt, gátlások nélkül. Döbbenet, de Magyarországon tíz emberből egy át is lépi az alkoholfüggőség határait, és ott is marad. Jó sokáig – ha nem örökre. De mit érez mindeközben a család? A feleség, férj, gyerekek vagy éppen a szülők?

A folytatásért kattints a Végtelenül nő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top