Aktuális

Iszonyat szeméthegyet találtak az illegális fémkereskedőnél

Soltvadkerten illegális autóbontót találtak a NAV munkatársai. A helyszínen másfél tonna fémhulladékot foglaltak le. Az üzletembert több százezer forint adóbírság várja.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei munkatársai egy soltvadkerti ingatlant ellenőriztek. A telken hat darab autóroncs mellett számos bontási hulladékot: műanyag lökhárítót, sárvédőt, egyéb karosszériaelemet és használt gumiabroncsokat találtak a NAV munkatársai. A körülmények, valamint az ingatlan tulajdonosának nyilatkozata alapján egyértelmű volt, hogy személygépjárművek bontását végzi, majd a keletkező fémhulladékot értékesíti, azonban a tevékenység végzéséhez szükséges engedélyekkel nem rendelkezik.

Iszonyat szeméthegy az illegális fémkereskedőnél

Az eljárás során lefoglaltak 1520 kg fémhulladékot, és engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenység, valamint adószám hiányában végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult a magánszeméllyel szemben. Az elkövetett jogsértések elbírálását követően több százezer forint bírság kiszabása várható.

Iszonyat szeméthegy az illegális fémkereskedőnél

A pénzügyőrök értesítették az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársait is, akik az ingatlanon felhalmozott szeméthegy miatt további vizsgálatot folytatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top