Aktuális

Győztek a tanárok: Balog javít a rendszeren

A minisztérium a pedagógusokkal együtt javítana a magyar oktatási rendszeren, a tanítók, tanárok megbecsülésén, amelynek első lépéseként megszüntetik a tanfelügyeleti vizsgálatokat.

Több mint száz pedagógus, intézményvezető és diák részvételével tartott megbeszélést Miskolcon Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, aki úgy gondolja, rendkívül fontos a pedagógusokkal folytatott párbeszéd és egyeztetés.

A minisztérium a pedagógusokkal együtt akar javítani az oktatási rendszeren, fontosnak tartja a tanárok, tanítók megbecsülését. Első lépésként a minősítési rendszerben csökkentik a pedagógusok terheit, 2016-tól megszüntetik azokat a tanfelügyeleti vizsgálatokat, amelyek a minősített tanárokat érintik, több mint kilencezer pedagógust.

A minisztérium kíváncsi a pedagógusok problémáira, és arra törekszik, hogy azokat velük együtt oldja meg. A köznevelés változtatásairól kerekasztal-beszélgetésen döntenének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top