Aktuális

Rasszista viccekkel díszítették az érettségi előkészítő feladatsorát

A készítők valamilyen oknál fogva jó ötletnek tartották rasszista viccekkel "feldobni" a matematika feladatsort.

“Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!” “Hogy szólítják az öltönyös cigányt? Kérem, a vádlott álljon fel!” – ez a két rasszista vicc olvasható a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium Generale egyik matematika feladatsorának alján, dekorációként számolt be a Népszabadság.

Rasszista viccekkel díszítették az érettségi előkészítő feladatsorát
Fotó: Népszabadság

A lap a Facebookon tudott kapcsolatba lépni a Studium Generale munkatársaival, akik válaszlevelükben azt írták: megdöbbentette őket, hogy a feladatsoron rasszista viccek szerepelnek. “Értékeinkkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, hiszen a társadalmi felelősségvállalás jegyében küzdünk nap mint nap az esélyegyenlőségért teljes egészében ingyenes oktatásunkkal, kurzusainkkal. Természetesen azonnal belső vizsgálatot rendeltünk el, hogy mielőbb tájékozódhassunk az említett feladatsorról” – fogalmaztak, és hozzátették, hogy a vizsgálat lezártáig pontos információval nem tudnak szolgálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top