Aktuális

Internetezőknek köszönheti a nyugdíjas rendőr, hogy megtarthatja kutyáját

Miután nyugdíjazták, volt munkahelye eltiltotta a kutyától. Azt sem engedték neki, hogy megvegye az "állami tulajdont".

Pedig ahogy az ohiói nyugalmazott rendőrtiszt fogalmaz, Ajax, a hatéves német juhász számára jóval több, mint egyszerű munkakutya. “Éveket dolgoztunk együtt, és nem tagadom, ez idő alatt különleges kapcsolat alakult ki kettőnk között. Ajax nekem most már inkább családtag, és nem munkatárs.”

Csakhogy hiába rajong szívből egykori K9-es társáért, az ohiói Mariettában érvényben lévő törvények nem engedték meg Matthew Hickey-nek, hogy a nyugdíjba is magával vigye Ajaxot. “A szabályzat kimondja, hogy úgy lehet hozzájutni a nyugdíjba vonuló K9-es rendőrkutya tulajdonjogához, ha Ajaxot – több nyugdíjas korú és még aktív – társával együtt elárverezik. És itt jött képbe az internetezők serege. Túl azon, hogy petíciót indítottak a szabály megváltoztatására, adományokat gyűjtöttek Hickey-nek, hogy a soron következő aukción biztosan megvásárolhassa kedvencét. Néhány nap alatt 50 ezer dollár, átszámítva kicsit több mint 14 millió forintot gyűjtöttek, hogy az árverésen biztosan ő lehessen a győztes.

Hickey jótevőinek megígérte, hogy azt az összeget, ami Ajax megvásárlása után marad, jótékony célra költi: a tervek szerint golyóálló mellényeket vásárol majd, hogy a veszélyes bevetésen dolgozó rendőrkutyák is biztonságban végezhessék munkájukat.

Forrás: CBSNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top