Aktuális

Dárdai és Fischer: két magyar karmesterre büszke Berlin

Dárdai Pál és Fischer Iván – választott szakmájukban mindketten a legjobbak közt vannak. Emellett erősen kötődnek Berlin városához.

Fischer Iván, a Berlini Konzerthaus vezető karmestere és Dárdai Pál, a hagyományosan nem túl sikeres Hertha Berliner Sport Clubot élcsapattá varázsoló vezetőedző egyaránt a város megbecsült polgárai. Egy rövidfilm most kettejüket a középpontba állítva népszerűsíti Berlin közösségi életét, aminek a kultúra, benne a komolyzenével, legalább annyira része, mint a sport, a labdarúgás.

Két magyar karmester - Berlinben
Két magyar karmester – Berlinben

Érdekes egybeesés, hogy mindkét emblematikus berlini intézmény élén külföldi – jelesül magyar – ember áll, bár ez arrafelé annyira természetes, hogy nem tartották lényegesnek kihangsúlyozni ebben a rövidfilmben sem.

Az imázsvideó ősbemutatója egyébként komoly nézőközönség – hetvenhatezer ember előtt zajlott, egy Hertha BSC – Borussia Dortmund futballmérkőzés előtt. (A focimeccs gól nélküli döntetlen lett.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top