Aktuális

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy ismert magyar professzort

H. István biológus professzor egy olyan szerrel kezelt embereket, amit nem vizsgáltatott be, és nem engedélyeztetett. Az összetevőit és hatásait csupán ő maga ismerte.

Érelmeszesedéses embereket kezelt engedély nélkül, engedélyezetlen szerrel egy négytagú – egy biológusból, két orvosból és egy ápolóból álló – csoport, állapította meg első fokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. Az ítélet szerint a professzor és vádlott-társai súlyos bűncselekményt követtek el, engedély nélküli emberkísérleteket végeztek – írja a Híradó.hu.

H. István biológus professzor azzal  védekezett, hogy ő csak előállította az anyagot, senkinek nem adta be, de aki kért tőle, annak az előállítási költéségért, 50 ezer forintért adott belőle.
A Híradó.hu úgy értesült azonban, hogy vidéki orvosok, háziorvosok is ajánlották betegeiknek a szert, amiért 30 és 90 ezer forint közötti összegeket kértek. A professzor elleni feljelentést is egy orvos tette meg végül, aki azt állította, hogy a páciensek rosszul lettek a szertől.

Azt, hogy pontosan mik a szer összetevői, hogyan állítják elő, és milyen körülmények között tárolják, illetve milyen hatásai és mellékhatásai vannak, csupán H. István tudta. A készítmény gyártásához forgalomba hozatalához és alkalmazásához szükséges engedélyeket nem szerezte be.

H. Istvánt egy év, három év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, három évre felfüggesztve, míg T-né J. Ilona másodrendű, M. Györgyné harmadrendű és C. Lívia negyedrendű vádlott tíz hónap, illetve egy-egy év felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top