Aktuális

Zika-vírus: Kenya kimaradhat az olimpiából

A Brazíliában és Dél-Amerikában terjedő Zika-vírus miatt távol maradhatnak a riói játékoktól a kenyai sportolók.

Kedd reggel Kenya olimpiai bizottságának elnöke nyilatkozott a Reutersnek, nem biztos, hogy országa részt vesz a 2016-os nyári játékokon.

Kipchoge Keino kiemelte: “Természetesen nem küldünk oda kenyaiakat, ha járvány lesz a Zika-vírustól.”

Zika-vírus: Kenya kimaradhat az olimpiából

A kelet-afrikai ország sportolói elsősorban közép- és hosszútávfutásban tartoznak a világ élvonalához, a tavalyi atlétikai világbajnokságon Kenya állt az éremtáblázat első helyén.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt hétfőn globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett, becsléseik szerint idén 4 millióra emelkedhet a Zika-vírusos megbetegedések száma az amerikai kontinensen.

A brazil egészségügyi minisztérium novemberben megerősítette, hogy ez a vírus áll a magzatoknál egyre szaporodó mikrokefáliás, kóros kisfejűséggel járó elváltozások hátterében.

A riói szervezők egyébként két hete jelezték: mivel a játékok augusztusi időpontja az ottani téli időszakra esik, a szárazabb és hűvösebb éghajlat jelentősen csökkenti majd a vírust terjesztő szúnyogok jelenlétét.

Témába vágó cikkünk: Ezt kell tudnod a Zika-vírusról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top