Aktuális

Magyar fotósoké az első három díj az egyik legrangosabb nemzetközi pályázaton

A napokban hírdették ki a Pictures of the Year fotópályázat győzteseit hír kategóriában. A POYi talán a legrangosabb nemzetközi versenynek számít a World Press Photo után. Idén óriási meglepetés, hogy a képriport kategória első három díját magyarok, név szerint Végh László, Móricz-Sabján Simon és Kállai Márton zsebelhették be.

Végh László kárpátaljai magyarokról szóló képriportja lett az első. László közel egy évig fotózta az ukrajnai polgárháború árnyékában élők mindennapjait. A képekre kattintva megtekinthetőek a teljes sorozatok!

Fotó: Végh László/Pictures Of The Year International
Fotó: Végh László – Pictures Of The Year International

A második helyezett Móricz-Sabján Simon: Sárvidék című anyaga lett. A képriport olyan magyar településeket mutat be, amelyek jóformán rajta sincsenek a térképen.

Fotó: Móricz-Sabján Simon/Pictures Of The Year International
Fotó: Móricz-Sabján Simon – Pictures Of The Year International

A harmadik díjat pedig Kállai Márton kapta közösségi kertekről készült sorozatáért. A témában amúgy nálunk is jelent meg egy képriport, amit szintén érdemes megtekinteni.

Fotó: Kállai Márton/Pictures Of The Year International
Fotó: Kállai Márton – Pictures Of The Year International

Valamint Csudai Sándornak, a Magyar Hírlap fotósának ítéltek az Award of Excellence díjat az idén először szereplő “Menekültválság” kategóriában. A fotón egy menekült férfi látható, aki Bicskén a családját a sínekre lökte végső elkeseredésében.

Fotó: Csudai Sándor/Pictures Of The Year International
Fotó: Csudai Sándor – Pictures Of The Year International

A POYi zsűrije rendhagyó módon kategóriánként hirdeti ki a győzteseket. Mivel sok kategória hátravan még, a záró napig (február 26-ig) akár bővülhet is a lista. Gratulálunk a díjazottaknak!

Magyar fotósok nemzetközi sikerei az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top