Aktuális

A röszkei drótkerítésnél készült kép nyerte a 2016-os sajtófotó-pályázat fődíját

Az ausztrál Warren Richardson képe nyerte az Év Sajtófotója fődíjat az 59. World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen. A kép számunkra különlegesen érdekes, hiszen a röszkei drótkerítésnél készült.

2016. február 18-án hirdették ki a 2016-os World Press Photo versenyének győzteseit. A fődíjat az ausztrál Warren Richardson képe nyerte, amely a hírkép egyedi kategória első díját is megkapta.

A felvételen egy férfi látható, amint egy csecsemőt nyújt át a magyar–szerb határon felállított kerítés szögesdrótjai között. A fotó Röszkénél 2015. augusztus 28-án készült.

Warren Richardson öt éve Magyarországon él, és végigfotózta a menekültek érkezését.

A röszkei drótkerítésnél készült kép nyerte a 2016-os sajtófotó díját

A mindenkor tömegeket vonzó World Press Photo versenyének általános egyedi hírkép kategóriájában a brazil Mauricio Lima, The New York Times amerikai napilap számára készített képe győzött. A felvételen egy orvos Jacobnak, az Iszlám Állam 16 éves harcosának égési sebeit balzsamozza egy Abdullah Öcalant, a Kurdisztáni Munkáspárt bebörtönzött vezetőjét ábrázoló plakát előtt. A World Press Photo-díjas kép a szíriai Haszaka Y. P. G. kórházában 2015. augusztus 1-jén készült.

A röszkei drótkerítésnél készült kép nyerte a 2016-os sajtófotó díját

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top