Aktuális

Nagy tüntetés lesz holnap az állatok védelmében

Több állatvédő szervezet tüntet közösen szombaton Budapesten. A demonstrálók az állatkínzás ellen mennek az utcára, követelve, hogy az állatok bántalmazói ne úszhassák meg az amúgy is enyhe büntetéseket.

A meghirdetett demonstráció a Facebook szerint délután fél 2-kor kezdődik a Nyugati pályaudvarnál. Az állatvédők innen a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán keresztül a Parlamenthez vonulnak majd.

Nagy tüntetés holnap az állatok védelméért

A tüntetést 27 állatvédő szervezet közösen hirdette meg, de már több mint 100 szervezet csatlakozott hozzá, és a demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy az állatkínzók ne kerülhessék el a büntetést.

Ugyanilyen fontos lenne, hogy a rendőrség végre komolyan lépjen fel a teljesen illegális kutyaviadalok szervezői ellen. Az ebben érdekelt bűnözői kör haszonszerzése érdekében más bűncselekmények – mint a pénzmosás – mellett állatokat is kínoz, például a harci kutyák agresszivitásának növelésére használt kóbor, illetve lopott kutyák “edzések” során történő széttépetése révén. 

Az esemény konkrét kiváltó oka az volt, hogy januárban előkerült egy videó, amely azt mutatja, amint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Detek alpolgármesterének gyereke baseballütővel vidáman agyonver egy kölyökkutyát.  A bűnöző az erről készült felvételt meg is osztotta az interneten. A tiltakozók követelik, hogy a “deteki mészáros” ellen a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki, és a büntetőeljárást ne söpörjék a szőnyeg alá csak azért, mert az anyja, Gulyás Erzsébet történetesen alpolgármester.

A tüntetők követelik, hogy minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, ami az állatvédelmi törvényben áll, és minden állatkínzó bűnhődjön meg tetteiért.

A szervezők kérik, hogy a tüntetésre állatot a várható nagy tömeg miatt senki ne hozzon.  Aki tud, az viseljen kék sálat vagy szalagot, az állatvédelem nemzetközi színét. A tüntetés miatt szombaton délután 2 és 3 között lezárásokra lehet számítani a vonulás útvonalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top