Aktuális

10 ezer gyerek nem megy iskolába február 29-én

Február 29-én 10 ezernél is több gyerek maradhat otthon. A szülők is tiltakoznak a közoktatásban uralkodó állapotok ellen.

A tiltakozó eseményt a közoktatás állapotával elégedetlen szülők hívták életre alig pár napja, csatlakozva a pedagógusok tüntetéséhez. Péntekre a résztvevők száma elérte a 15 ezret a Facebookon.

A február 29-re, hétfőre időzített tiltakozás amolyan szülői sztrájk, aznap a tiltakozó szülők nem engedik iskolába gyerekeiket, a csatlakozó diákok otthon maradnak – írja a 444.hu.

Ahogy az az interneten természetes, időközben közzétettek a Facebookon egy másik eseményt, amely épp ennek az ellentéte. A Suliban leszek elnevezésű esemény népszerűsége jóval alacsonyabb a Nem leszek sulibanhoz képest, eddig mindössze hatvanegyen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Mint az esemény Facebook-oldalán írják: “Mi nem csatlakozunk az ellenzék által keltett hisztériához. A mi gyerekeink iskolában lesznek! Kifelé a politikával az iskolából!”

Pukli István üzenete

Pukli István üzenete: „Nincs hatalmuk felettünk!”

„Nincs hatalmuk felettünk. Ne félj!” – üzeni Pukli István.Mutassuk meg együtt, hogy nem félünk! A méltatlan támadások ellen együtt állunk ki! Pénteken 17 órakor szolidaritás a Teleki igazgatójával: https://www.facebook.com/events/1749500031948129/

Közzétette: Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban – 2016. február 18.

Olvass még a pedagógustüntetésről az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top