Aktuális

Magyar női startup mutatkozik be Amerikában

Olyan médiapiaci adatbázist hozott létre egy magyar szakember, amely nemzetközi szinten is egyedülálló. A három nő által menedzselt startup most a legígéretesebb cégek között mutatkozhat be az Egyesült Államok leggyorsabban növekvő konferenciáján.

A Magyarországon 2011-től működő Whitereport.hu-t is meghívták a három évvel ezelőtt alapított, és mára az Egyesült Államok egyik leggyorsabban növekvő technológiai konferenciájára, a Collisionre.

A startup alapítója Incze Kinga kétgyermekes édesanya, aki a médiapiacon eltöltött 20 éves szakmai tapasztalattal a háttal mögött dolgozta ki a nemzetközi szinten is egyedülálló adatbázist. Az adatbázis-szolgáltatást teljes egészében női csapat viszi, a tulajdonos-alapító mellett az operatív és a kutatásvezető is nő.

Az előválogatón sikeresen szereplő innováció 75 ország várhatóan több mint 7000 résztvevője – befektetők, multinacionális cégek, médiumok – előtt mutatkozik be április 26. és 28. között New Orleansban, az adatelemzésekkel foglalkozó szekcióban.

A független adatokkal dolgozó Whitereport.hu adatbázisban a médiapiac adatait gyűjti és teszi kereshetővé. Magyarországon ez több mint 11 000 médium, illetve 6700 médiumüzemeltető kereshető adatait jelenti. 

További cikkek startupokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top