Aktuális

Túl sok cucc? Te mit kezdesz velük?

Veled hányszor fordult már elő, hogy a sokadik pohárkészletet kaptad ajándékba, vagy esetleg olyan lámpát, ami egyáltalán nem passzol az ízlésedhez? Milyen gyakran veszel új dolgokat a nappalidba, konyhádba úgy, hogy még a régiek is használhatóak, csak már meguntad azokat?
Túl sok cucc? Te mit kezdesz velük?

Ilyen esetekben két lehetőség van. Vagy addig gyűjtöd a feleslegessé vált holmikat, amíg már tele van velük a garázs, padlás, pince, szoba sarka; és amikor már nem bírod tovább kerülgetni őket, akkor a következő lomtalanításkor idegesen megszabadulsz egyszerre az összestől. Vagy eladományozod.

Sokan nem gondolnak bele, de adományozni nemcsak pénzt lehet, hanem tárgyakat, sőt, időt és akár szakértelmet is. A tárgyi adományozásnak hazánkban még nincs nagy hagyománya, pedig sok előnnyel jár. Amellett, hogy a rászorulókon segítesz, még a környezetnek is jót teszel, ugyanis a kuka helyett új esélyt adsz az adott tárgynak, eszköznek. Nem beszélve arról, hogy a fent említett káosz is megszűnik.

Túl sok cucc? Te mit kezdesz velük?

A Humusz Szövetség 20 éve dolgozik azon, hogy környezetünk mindennapi problémáira egyszerű megoldásokat nyújtson. Innen jött a Túl sok cucc? kezdeményezés gondolata is, amely tulajdonképpen a lomtalanítás – azaz, hogy hulladékként tekintsünk felesleges tárgyainkra – barátságosabb alternatívája. A lényege, hogy a felesleges, ámde jó állapotban lévő tárgyaidat felajánlhatod közhasznú szervezetek javára, és ezek gondoskodnak róla, hogy újból jó helyre kerüljenek.

Túl sok cucc? Te mit kezdesz velük?

Azonban fordítva is történhet: a szervezetek igényei közt böngészve talán pont akad a padláson egy kósza kiságy vagy a garázsban egy kihasználatlan bicikli. Ha éppen erre van szüksége az adományfogadónak, akkor nincs más hátra, mint felvenni a kapcsolatot az oldalon keresztül. Az adományok eljuttatásában pedig most már az Oszkár telekocsirendszer is segít neked.

Legyen szó székről, szekrényről, bábról, gyertyáról, függönyről, DVD-ről; mielőtt kidobnád, nézd meg, ki kéri!

További információk: www.tulsokcucc.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top