Aktuális

Milliókat loptak az álszerelők

Főleg idős embereket vertek át, és károsítottak meg.

A Békéscsabai Járási Ügyészség 20 rendbeli lopás miatt, valamint kifosztás és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat azokkal az utazó bűnözőkkel szemben, akik magukat szerelőnek kiadva loptak meg Békés megye és az ország több településén élő idős embereket – írja a beol.hu.

A vádlottak – egy 31 éves csongrádi és egy 48 éves baksai férfi, mindketten büntetett előéletűek –  idős sértettekhez csöngettek be az ország különböző településein, és magukat egy telefontársaság képviselőinek kiadva azt állították, hogy a kertben telefonoszlopot kell elhelyezniük vagy kábelt kell fektetniük, de ezért a telefontársaság kártalanítja is az ingatlan tulajdonosát. Majd megkérdezték, hogy tud-e a sértett pénzt felváltani. Ekkor a sértett elővette az otthon tartott készpénzét, majd az egyik vádlott valamilyen ürüggyel elterelte a  figyelmét, addig a másik ellopta a pénzt és a pénzzel rendszerint egy helyen tartott aranyékszereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top