Aktuális

Tanárkommandó felügyeli a férfias viselkedést egy általános iskolában

Egy kínai általános iskola férfi tanárkommandót vet be, mert az intézménybe járó kisfiúk túlságosan kislányosan viselkednek.

Feminin megnyilvánulásokat fedeztek fel diákjaiknál, ezért a férfias megjelenés, a férfiasság aktív képviseletére férfi tanárkommandót hozott létre a közép-kínai Vuhan város egyik általános iskolája.

Az intézmény fiú nebulóinak egy része állítólag kislányosan reagál bizonyos helyzetekre, az olvasás órákon például a nő tanárokat utánozva még hangszínüket is a katedrán állóéhoz igazítják.

A férfi tanárok különítményét a már-már kórosnak ítélt jelenség megállítására és megfordítására vetik be. Feladatuk, hogy sok tanórán kívüli program szervezése során igyekezzenek a kisfiúkat olyan testnevelő és sporttevékenységbe bevonni, amelyekkel erősítik nemi identitásukat.

Kevés a férfi tanító

A tízmilliós tartományi székhely Jucaj nevű elemi iskolájának 104 tanítójából mindössze kéttucatnyi a férfi. Az egyelőre tíztagú tanárkommandó azon osztályok tanításába is rendszeresen bekapcsolódik majd, amelyek tanítói között kevés a férfi.

Kínában a tanítói szakma erősen elnőiesedett, aminek a szóban forgó oktatási intézmény szerint az a magyarázata, hogy a korosztály oktatásához megfelelő adottságok szükségesek, a kisiskolásokat nevelőknek az átlagnál nagyobb a felelősségük, ám alacsony a fizetésük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top