Aktuális

Életveszély! Betondarabok hullottak le a Petőfi hídról a rakpartra

Kövek és vasbetondarabok hullottak szerda délelőtt a Petőfi hídról a budai rakpartra. Baleset és sérülés szerencsére nem történt, de a tűzoltók egy időre lezárták az érintett szakaszt.

A tűzoltók létrás kocsiról távolították el a hídról a még veszélyesen lelógó kődarabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot. A munkát azóta befejezték, így újra járható az érintett szakasz.

A Petőfi híd szerkezetét a második világháborút követő újjáépítés során több mint 30 éve, 1980-ban újították fel. 1996-ban a Nagykörút felújításával együtt átépítették a villamosvágányokat és az útpálya burkolatát. A híd pályaszint alatti acélszerkezeti és korrózióvédelmi felújítását akkor nem végezték el, ez okozhatta szerdán a burkolatelemek lezuhanását.

A Petőfi híd felújítása egyre sürgetőbb, költségeit 10 milliárd forintra becsülik. A rekonstrukciót eseti forgalomkorlátozások mellett is el tudják majd végezni, így hónapokig tartó lezárásra vélhetően nem kell majd számítani – tudta meg az Index.hu.

Vasbetondarabok hullottak a Petőfi hídról a budai rakpartra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top