Aktuális

Ingyenesen ivartalanítják az örökbefogadott kutyákat

A születésszabályozási program keretén belül egész évben ingyenesen ivartalanítja az Illatos úton örökbe fogadott szuka kutyákat a Vigyél Haza Alapítvány.

Nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről évre növekvő száma is. Az állapot megoldására a Vigyél Haza alapítvány 2016. március 10-től valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, akiket magyar magánszemély közvetlenül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság  Állategészségügyi Szolgálattól vagy a Vigyél Haza Alapítványtól fogad örökbe.

Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák az esélytelen, gazdára várók egyre bővülő számát – közölte a szervezet.

Az alapítvány hét éve az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 700 állatot segítettek gazdához.

Ingyenesen ivartalanítják az örökbefogadott kutyákat

Képek: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top