nlc.hu
Aktuális
36 ezren élhetnek ma rabszolgaságban Magyarországon

36 ezren élhetnek ma rabszolgaságban Magyarországon

Sajnos rabszolgaság még ma is létezik. Az európia országok közül Magyarország a 3. a rangsorban, nagyjából 36 ezer ember él itthon rabszolgaként.

A 2014 végi Global Slavery Index alapján a Földön közel 36 millió ember él modern kori rabszolgaságban. Magyarország a 167 vizsgált ország listáján 75. helyen áll, Európában pedig a 3. Bulgária és Csehország mögött. Hazánkban a rabszolgaként élők becsült száma 36 ezer, közülük nagyjából minden negyedik még kiskorú  írja a vs.hu.

A modern kori rabszolgák legnagyobb részét, nagyjából 70 százalékát a prostitúcióban, a többieket pedig főként építkezéseken, a mezőgazdaságban, illetve különböző ipari létesítményekben dolgoztatják.

A legtöbben emberkereskedők áldozataként válik rabszolgává. Magyarországon a legnagyobb veszélyben az ország keleti részén élő nők, és országszerte az állami gondozásban felnőtt roma nők és lányok vannak. A bejelentett esetek száma nem éri el évente a százat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top