Aktuális

Megszólalt a hírhedt terrorista fia

Sőt Budapestre jön.

Zak Ebrahim 7 éves volt, amikor apja, az egyiptomi születésű mérnök El-Sayyid Nosair lelőtte Meir Kahane rabbit, a Zsidó Védelmi Liga vezetőjét. Miközben Nosair a börtönbüntetését töltötte, segített megtervezni a World Trade Center elleni, 1993-as bombatámadást.

Zak Ebrahim azonban – annak ellenére, hogy gyűlöletben nevelkedett – képes volt másik utat választani: nem lett fanatikus, hanem éppen ellenkezőleg: békeaktivistává vált, aki előadásaival járja a világot abban bízva, hogy valaki valamikor – akit arra kényszerítenek, hogy erőszakos legyen – meghallja a történetét, felismeri: igenis van egy jobb út. Az elítélt terrorista fia azt választotta, hogy felhasználja a tapasztalatait arra, hogy a terrorizmus ellen, az elvakult eszmék ellen harcoljon. “A terrorizmus áldozataiért teszem és szeretteikért, a rettentő fájdalomért és veszteségért, amit a terrorizmus kényszerített az életükre. A terrorizmus áldozataiért ki fogok állni ezen értelmetlen cselekedetek ellen, és apám tevékenységét elítélem. Egy fiúnak nem kell követnie az apja nyomdokait” – hirdeti.

Megszólalt a hírhedt terrorista fia

Életéről és tapasztalatairól könyvet írt (A terrorista fia – Történet a választás szabadságáról címmel), sőt a béke elkötelezett nagyköveteként előadásokat tart világszerte. Március 17-én éppen Budapesten ! (18 órától az Átrium Film-Színházban) Megindító előadásából megtudhatod: milyen utat járt be, míg sikerült maga mögött hagynia apja szörnyű ideológiai örökségét.

Megszólalt a hírhedt terrorista fia

Az én világomat a családom és a barátaim iránt érzett szeretet határozza meg, és az erkölcsi parancs, hogy bánjunk méltóbban egymással és a felnövekvő generációkkal, valamint a vágy, hogy kárpótoljam az embereket – bármilyen szerény formában is – azokért a károkért, amelyeket az apám miatt kellett elszenvedniük” – hangoztatja Zak, aki egyszer több száz FBI-ügynöknek tartott előadást élő bizonyítékként szolgálva arra, hogy igenis kizárhatjuk életünkből az erőszakot és a gyűlöletet, és választhatjuk a békét.

 Itt megnézheted Zak Ebrahim TED-előadását:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top