nlc.hu
Aktuális
Húsvágó bárddal verte eszméletlenre az idős nőt

Húsvágó bárddal verte eszméletlenre az idős nőt

A súlyosan sérült nőt másnap találták meg, és a kórházba szállítás után életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt emberölés kísérlete és magánlaksértés miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon egy férfit, aki tavaly Lentiben csaknem halálra vert és kirabolt egy 85 éves asszonyt.

A 22 éves vádlott 2015 májusában költözött Aszódról ideiglenesen Lentibe, az ott élő rokonaihoz. Néhány nappal később a barátaival együtt italozott, este 10 óra után indultak haza, de az ittas férfi, miután elvált ismerőseitől, behatolt egy házba. Először a nyári konyhába jutott be, onnan pedig egy ablakon át a lakóházba, ahol kutatni kezdett, de a zajra felébredt a házban élő 85 éves asszony. A támadó pénzt követelt, és a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal többször is megütötte az idős nőt. Az asszony eszméletét vesztette.

A vádlott magához vette a házban talált két doboz sört, körülbelül ötven tojást, három liter bort, három csomag kávét, az asszony tárcájából kiemelt háromezer forintot, és elmenekült a helyszínről. A súlyosan sérült nőt másnap 10 óra körül találták meg, és a kórházba szállítás után életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője ugyanakkor fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top