Aktuális

Kéményseprőket toboroz a katasztrófavédelem

Tizenöt megyében keres kéményseprőket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Július 1-jétől egyébként az egész rendszer jelentősen megváltozik majd.

Az OKF Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyei munkára keres kéményseprő szakembereket és -mestereket. A szervezet honlapján található hirdetés szerint az állás teljes munkaidősnek számít. Illetményre és juttatásokra a munka törvénykönyvéről szóló rendelkezések irányadóak. A választható béren kívüli juttatás évi bruttó 200 ezer forint.

A jelentkezőknek rendelkezniük kell kéményseprő szakmunkás végzettséggel, a mestereknek értelemszerűen mestervizsgával. Emellett feltétel az egészségügyi alkalmasság, a hatósági erkölcsi bizonyítvány megléte, az állást betölteni kívánótól elvárás, hogy tudja kezelni a táblagépeket. Az elbírálásnál előnyt jelent a szakmai gyakorlat és a B kategóriás jogosítvány. Az állásra április 15-ig lehet jelentkezni, a munka július 1-jén kezdődik.

Az év második felétől jelentős mértékben átalakul a kéményseprés rendszere Magyarországon. A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprő-ipari szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján július 1-jétől a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezeti egysége látja el a tevékenységet azokon a településeken, ahol jelenleg a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosítja az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat e nappal felmondja a közszolgáltatási szerződését. A katasztrófavédelem ellátási körébe várhatóan tizenöt megye 1830 településének 1 millió 829 ezer 358 kéménye tartozik majd.

A szolgáltatói feladatokra a felkészülés ütemterv szerint zajlik. A katasztrófavédelem illetékesei az elmúlt hónapokban egyeztettek a kéményseprőket foglalkoztató piaci szereplőkkel és a kéményseprőket képviselő érdekvédelmi szervezetekkel a szakemberek további foglalkoztatása érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top