Aktuális

Lezuhant orosz gép: veszekedhettek a pilóták

A robotpilóta kikapcsolása, a pilóták között kitört konfliktus okozhatta március 19-én a FlyDubai légitársaság utasszállítójának katasztrófáját Rosztov-na-Donuban.

 A Kommerszant orosz napilap szerint a járat kétszer kísérelte meg automata üzemmódban leszállást, de szélvihar miatt ez nem sikerült. A pilóták harmadjára kézi vezérléssel próbálkoztak. Ám egymásnak ellentmondó, egymást kizáró utasításokat adtak a gépnek, az pedig lelassult és meredek szögben a talajnak csapódott. Állítólag a pilóták veszekedtek és az utolsó pillanatokban pánikba estek. Erről értesült a Rosszija állami tévécsatorna is.

 

 

Az orosz Államközi Légi Közlekedési Hivatal elnökének asszisztense elmondta, hogy a lezuhant gép fekete dobozainak hivatalos vizsgálata még nem zárult le, folyik az adategyeztetés és a pilóták hangját rögzítő felvételek elemzése. A vizsgálat előzetes eredményét egy-két héten belül teszik közzé.

A balesetben hatvanketten vesztették életüket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top