Aktuális

Ezzel a filmmel rettentik el a menekülteket

A veszélyekre hívja fel a figyelmet az a játékfilm, amelyet ausztrál tévések készítettek a migránsok számára. Az elrettentő alkotással a jövőbeni menekülteket próbálják útjuktól eltántorítani.

Ausztrália ismét rendhagyó módszerrel próbálja a migránsáradatot megfékezni. A The Journey, vagyis Az utazás című alkotással céljuk a menekültek figyelmét felhívni a veszélyes kalandra. A 6 millió ausztrál dollárból, vagyis több mint másfél milliárd forintnak megfelelő összegből készített játékfilm a menekülttábori borzalmakat, a kegyetlen embercsempészeket állítja a történet középpontjába.

A filmet Afganisztánban, Malajziában és Indonéziában forgatták az ausztrál bevándorlásügyi minisztérium megrendelésére, és olyan afgán menekültekről szól, akik Ausztráliába próbálnak eljutni, de – mint ahogy az a filmből egyértelműen kiderül – nem gondoltak bele, milyen veszélyes utazásra vállalkoztak.

Az alkotás egyértelműen azoknak a jövőbeni migránsoknak szól, akik hasonló út megtételét fontolgatják. A filmet Afganisztánban az elmúlt héten vetítették, de sugározták már Pakisztánban, Iránban és Irakban is.

A film készítői tanítani szeretnék a menekülteket, és meg akarják őket óvni az embercsempészektől és a rájuk váró fölösleges csalódásoktól.

A The Journey ugyanakkor sokak szerint elrettentés, valójában pedig fölösleges, hiszek aki úgy gondolja, egy alkotással el lehet tántorítani valakit egy ilyen nagyságú út megtételétől, annak fogalma sincs, kikről is forgatott filmet – írja a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top