Aktuális

Megjöttek az első fecskék, tényleg itt van a tavasz!

Visszatértek a füsti fecskék első példányai a Körös-Maros Nemzeti Park déli tájaira. Nem lehet több kétségünk, hiszen a madarak csak tudják: beköszöntött a tavasz!

Javában zajlik a tavaszi madárvonulás. Folyamatosan érkeznek vissza a nálunk fészkelő madarak. Visszatérő fészkelőink közül a közkedvelt füsti fecskék első példányait a közelmúltban fedezték fel a Csanádi pusztákon – írja a Kőrös-Maros Nemzeti Park a honlapján. Azóta napról napra egyre több villás farkú madárral találkozhatunk.

A füsti fecskét gyakran összetévesztik a molnárfecskével. Pedig a két faj életmódjában és külsejében is különbözik egymástól. A füsti fecskék jellemzően tanyákhoz kapcsolódnak, a molnárfecskék inkább a nagyobb városokban fordulnak elő, és több százas tömegben telepednek meg a középületeken.

A Körös-Maros Nemzeti Park déli tájaira visszatértek a füsti fecskék első példányai. Ez is azt jelzi, hogy valóban itt a tavasz.Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

Közzétette: Magyar Nemzeti Parkok – 2016. április 1.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top