Aktuális

“Ez maga a földi pokol” – segédápolónak állt Szabó Tímea, országgyűlési képviselő

Szabó Tímea önkéntes ápolónak állt, hogy saját szemével láthassa, milyen állapotok uralkodnak a kórházban, és milyen az ápolók helyzete. A tapasztalatairól blogot vezet.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke önkéntes ápolónőnek állt. Egy hónapot dolgozik a kórházban. A tapasztalatairól pedig blogot ír.

Április elsején kezdte a munkát, éppen akkor, amikor meg kell rendelni az osztály számára szükséges eszközöket. “A fő kérdés az volt, hogy miből rendeljenek kevesebbet, mint amennyi kell: pészméker elektródából, széklettartályból, pelenkából vagy gumikesztyűből. Mindenre nem telik. Ügyesen kell tervezni, mert, ha kifogy, 2-3 nap, amíg valahonnan kérnek még pénzt, és leszállítják. Addig nincs vizsgálat. A gumikesztyűvel spórolunk, mondta az egyik nővér” – írta Szabó Tímea a blogján. Kifejtette azt is, hogy “a nővérhiány tarthatatlan. Az osztályon ketten vannak egyszerre 12 órában közel 20 betegre. Egyikük 3 év után 90 ezer forintot keres, ő 8 éves kora óta ápoló akar lenni. A másik 32 év ápolói munka után 140 ezret. Ebből minden hónapban befizetik a kötelező kamarai tagságit, majdnem ezer forintot, amiért cserébe e-maileket kapnak kedvezményes színházi előadásokról. A szabadidejükben kötelező különböző szakmai előadásokon részt venniük saját költségen, különben nem szedik össze a havi kötelező számú pontot, és nem dolgozhatnak”.

A képviselőnő képet is csatolt a blogbejegyzéséhez az omladozó nővérszobáról:

Forrás: //szabotimea.blog.hu
Forrás: http://szabotimea.blog.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top