Aktuális

Ezeken a helyeken támadhatnak hazánkban a terroristák

Magyarország területén, de akár magyar külképviseleteknél is történhet támadás, ha a terroristák beváltják állítólagos fenyegetésüket.

Március 30-án Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam, a Rzeczpospolita című lengyel lap pedig korábbi nemhivatalos sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta: a CIA március közepén arra figyelmeztette a lengyeleket, hogy egyebek között Berlinben, Budapesten és Varsóban is fennáll a szervezett tömegrendezvények idején végrehajtandó párhuzamos terrortámadások esélye.

A TEK valószínűleg felvette a kapcsolatot a lengyel és amerikai partnerszervezetekkel, és megpróbálják megállapítani a fenyegetés komolyságát. A cél, hogy kiderítsék a fenyegetés mögött létezik-e olyan konkrétum, ami valós veszélyt jelenthet – mondta George Spöttle a hirado.hu-nak.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a bevásárlóutcák, a turistalátványosságok, de a metró is a terroristák célpontjai lehetnek. Előfordulhat továbbá, hogy nem Magyarország területén, hanem egy másik országban lévő magyar külképviseletet vagy kulturális intézményt támadnak meg.

George Spöttle hangsúlyozta: bár 100 százalékig a nem lehetünk biztosak abban, hogy Magyarországon nem történik terrortámadás, ám a terroristáknak hazánkban  nincsenek olyan kapcsolataik, akik fegyverrel vagy más módon segíteni tudnák őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top