Aktuális

Máris szuper újságíró a kilencéves riporter

A 9 éves Hilde Kate Lysiak jól tudja, hogy az újságírás nem egyszerű szakma, hiszen máris saját lapjának főszerkesztője.

Az alig kilencéves Hilde Kate Lysiak egy ideje már nem (csak) babákkal és plüssökkel múlatja az időt. Fontosabb dolgai vannak, hiszen főszerkesztőként dolgozik saját lapjánál.

Az Orange Street News a helyi eseményeket veszi górcső alá, akár olyan súlyos témákat is, mint a múlt hónapban az utcában elkövetett szándékos emberölés. A kislány mindig kiszimatolja a forró sztorikat, és vérbeli riporterként azonnal a helyszínre rohan, ahol videóban is közvetít az eseményekről. Ezeket aztán saját weboldalára tölti fel.

Máris szuper újságíró a kilencéves riporter

Sajnos azonban sokan nem nézik jó szemmel, hogy Hilde a babázás helyett valódi újságírói munkát végez. Hilde egy videóban válaszolt a kritikákra: “Tudom, hogy sokan szeretnétek, ha nem foglalkoznék ilyesmivel, mert még csak 9 éves vagyok, de ha nem szeretnétek, hogy híreket mondjak nektek, akkor inkább álljatok fel a gépeitek elől és csináljatok valamit ti az eseményekkel.”

Forrás: MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top