Aktuális

Nagyot kaszáltak a vasárnap is kinyitó boltok

Nézzük, milyen volt a kötelező boltzár eltörlésének első vasárnapja. Az alábbiakból jól látszik mennyire tudtak igazodni a boltok és a vásárlók a hirtelen jött változáshoz.

Sokan éltek a vasárnapi vásárlási lehetőséggel, így megérte kinyitniuk a boltoknak április 17-én. A legtöbb áruházban és szupermarketben már szombaton érezhető volt a jogszabályváltozás hatása: kisebb volt a tömeg, mint az elmúlt év szombatjain, a törzsvásárlók egy része át- vagy visszatért a vasárnapi bevásárláshoz. Vasárnap pedig a boltzár előtti forgalom volt a legtöbb helyen – írta a Népszabadság.

A kereskedelmi szövetség adatai szerint a boltzár eltörlésének első vasárnapjára csak az üzletek és áruházak fele tudott felkészülni a hirtelen újranyitásra.

A Penny és az Aldi minden üzletét megnyitotta. A Spar és a Lidl csak azokat, amelyek a vasárnapi kötelező zárva tartásról szóló törvény alapján amúgy is nyitva lettek volna. Az Auchan négy üzletet nyitott ki vasárnap. A nagy bevásárlóközpontok és plázák kis boltjainak a többsége még zárva maradt. Viszont volt olyan sportáruházlánc, amely minden üzletét megnyitotta. A Tesco kétszáz százalékos pótlékkal csábította a vasárnapi munkára a dolgozót, ám jövő héten már ők is csak a törvényben kötelezően előírt plusz 50%-ot kapják majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top