Aktuális

Csúszik a 3-as metró felújítása – még drágább lesz a 4-es metró

Bár eredetileg 2018 végére tervezték, valószínűleg csak 2020 első negyedévére készülhet el a 3-as metró felújítása.

A főváros által készített belső ütemterv szerint az idén már nem kezdődhet el az M3-as metró alagútjának felújítása, ezért Tarlós István ígéretével szemben a következő önkormányzati választás, azaz 2019 ősze előtt szinte biztosan nem tudják átadni a metróvonalat – írja a Népszabadság.

A lap megtudta: a csúszás már most is több hónapos. A kivitelezési szerződést csak a szükséges fedezet birtokában köthetik meg, ám ez még nem áll rendelkezésre.

Idén már nem kezdődik el a 3-as metró alagútjának felújítása

Az állam nem vállalja a projekt teljes finanszírozását, az is felvetődött már, hogy ha nem kapunk uniós pénzt, akkor a pályát csak részlegesen újítanák fel.

A vs.hu információi szerint Brüsszel eleve részfinanszírozásban gondolkodik, azonban a részleges támogatásról szóló bizottsági döntés után a fejlesztési tárcának kell új forrásokat keresnie, amelyekről ezt követően tárgyal a kormány.

A metrókocsik felújítása szintén csúszásban van. Az állam ezek felújítására nem adott pénzt, azt a fővárosi önkormányzatnak kell finanszíroznia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top