Aktuális

Hosszú Katinka nagy bejelentést tett

A világklasszis úszónő menedzsmentje jelezte Hargitay András szövetségi kapitánynak, hogy Katinka hat egyéni számban biztosan indul a májusi Eb-n, de ha szükséges, egy váltóba is beszáll.

A májusban hazatérő Hosszú Katinka két éve Berlinben három számban lett Európa-bajnok, így nem volt kérdés, hogy 100 háton, 200 és 400 vegyesen is elindul a május 16-án kezdődő londoni Európa-bajnokságon. Emellett még 200 háton, 100 pillangón és 100 gyorson is vízbe ugrik.

“Katinka ezt kérte, így ezekben a számokban nevezzük az Európa-bajnokságra. Arról is tájékoztatott, ha igény van rá, rajthoz áll a 4×200-as gyorsváltó tagjaként” – nyilatkozta Hargitay András úszókapitány a Nemzeti Sportnak. Hargitay egyébként tavaly októberben beszélt utoljára Katinkával.

A Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka összeállítású 4×200 m gyorsváltó április 12-én 7:59.41 perccel kvótát érő időt úszott a győri országos bajnokságon, ezen Hosszú Katinkával lehetne még javítani, hogy biztos legyen a riói olimpián való részvétel. Az olimpián 16 váltó indulhat, a magyaroké egyelőre a 14. legjobb idő.

(via Origo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top