Aktuális

Már biztos, hogy drágábban tévézhetünk az RTL Klub és a TV2 fizetős műsorai miatt

Bekövetkezik, amit sejteni lehetett, miután közzétették, fizetős a TV2 és az RTL Klub. A kereskedelmi csatornák a szolgáltatóknak küldhetik milliárdos nagyságrendű számláikat, azok pedig megemelkedett költségeiket a nézőkre hárítják tovább.

A kábeltelevíziós előfizetési díjak minden bizonnyal emelkedni fognak – ezt mondta a Világgazdaságnak Kéry Ferenc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke, miután hétfőn a Magyar Közlönyben megjelent, az RTL Klub és a TV2 fizetőssé teheti a legnézettebb műsorait. A drágulás mértékét a szolgáltatók egyelőre nem tudják, attól függ, a kereskedelmi tévék, mennyit kérnek majd a terjesztőktől.

Egyelőre tehát pontos részleteket nem tudni, sem az emelés mértékéről, sem annak módjáról. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a kábelszolgáltatók olyan csomagot hoznak létrehoznak, amellyel csak az RTL Klubra és a TV2-re lehet majd előfizetni. Ez a megoldás azért is előnyös lehet, mert így pontosan követhető, mennyien fizetnek elő a két kereskedelmi adó televíziós műsoraira, másrészt azokat az előfizetőket nem terhelnék a megemelkedett költségek, akik nem nézik az említett csatornákat. 

A kereskedelmi csatornák jó ideje szerettek volna pénzt kérni a kábelszolgáltatóktól, a hírek évi 5-6 milliárd forintos összegekről szóltak, ami átlagosan 2 forintos áremelést jelenthet a nézőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top