Aktuális

Erre számíthatnak májustól a bliccelők

Május 1-jétől több újítást vezet be a BKV. "Ügyfélbarát befizetési lehetőséget" léptetnek életbe, amely szerint, ha jegy nélkül utaztál, és elcsíp az ellenőr, két napon belül bankkártyával is befizetheted a pótdíjat.

Enyhülnek a pótdíjazás szabályai május 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központnál. A Fővárosi Közgyűlés még március 31-én fogadta a cég díjszabását, amely a pótdíjazást is érinti.

Három fontos változás a BKV pótdíjazásában május 1-jétől

  • Ezentúl plusz 2 munkanapot kapsz BKV helyszíni pótdíj befizetésére, amire korábban nem volt lehetőség. Az “ügyfélbarát befizetési lehetőségről” azért döntöttek, mert az ellenőrök a helyszínen csak készpénzt fogadtak el. Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével ugyanakkor már az ellenőröknél is fizethetsz bankkártyával.
  • A bérlet utólagos bemutatására ezentúl öt napot kapsz a korábbi kettő helyett.
  • Ezentúl akkor is bemutathatod utólag az érvényes bérlet, ha korábban tartoztál a pótdíjjal. Erre sem volt korábban lehetőség.

Ügyfélbarát pótdíjbefizetési lehetőség

A változásokat a BKK azért vezette be, mert sok észrevétel érkezett a cégekhez. A változások célja, hogy bővüljön, és még inkább ügyfélbaráttá váljon a pótdíjbefizetések lehetősége. Fontos változás a BKK-nál az is, hogy májustól az 1-es villamos és a 103-as busz közötti átszálláskor a már kezelt jegy érvényes, nem kell újat lyukasztani a továbbutazáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top