nlc.hu
Aktuális
A színházi fesztivál, amelynek bora is van

A színházi fesztivál, amelynek bora is van

Interjú Takler András borásszal a Keresztény Színházi Fesztiválról és a fesztiválborról

A bor és a színház is értékeket közvetít. Az embereket, a lelkeket érinti meg, örömöt és élményt ad a mindennapos rutinban. Hogyan is lehetne ez Isten nélkül? – teszi fel a kérdést Takler András a Keresztény Színházi Fesztivál borának megalkotója. A budapesti fesztiválon május 20. és 26. között 5 helyszínen, 13 produkcióval több mint 200 szereplővel várják az érdeklődőket

Milyen a Keresztény Színházi Fesztivál bora?
Fesztiválbornak a 2014-es kékfrankost ajánlottuk, ami egy klasszikus szekszárdi, a borvidék és a fajta tipikus meggyes-cseresznyés és persze fűszeres karakterét mutatja. Őszinte, egyenes bor, ami nem akar több lenni, mint ami. Pincészetünk közönség kedvenc vörösbora. Jól illik a színházi fesztivál nemzetköziségéhez, hiszen a hazai piacon túl a világ számos részére eljut Belgiumtól kezdve Lengyelországon át Csehországig, sőt még Olaszországba is, ami a legnagyobb elismerés egy magyar borász számára. A kékfrankos közkedvelt bor külföldön is a maga eleganciájával, gyümölcsösségével és fűszeres karakterével. Bármikor, bármihez fogyasztható. Szerethető, kedvelhető.  Számunkra is meglepő, hogy borászatunk nemzetközi sikerének többségét a kékfrankossal érjük el, többet mint a világfajta merlot-val és a cabernet-vel.

Takler András, a fesztiválbor megalkotója

Takler András, a fesztiválbor megalkotója

Szeret színházba járni?
Természetesen, jobbára Budapestre járunk színházba. Legutóbb az Operában néztünk meg feleségemmel egy csodálatos balettelőadást, a Csipkerózsikát.

Mi keltette fel érdeklődését leginkább a Keresztény Színházi Fesztivál programjában?
Legszívesebben mindegyiket megnézném, de amire feltétlenül el fogok menni a fesztivált nyitó előadás, A királynő aranyból van, ami Stuart Máriáról szól, és a másik pedig a fesztivált záró előadás, a Szent Margit legendáját megidéző előadás, az Áldozat. Szeretem azokat a történeteket, amelyekben a női erő úgy elevenedik meg, amelyről mi, férfiak sokszor nem veszünk tudomást.

Két olasz társulat is fellép majd a színházi fesztiválon, egy szicíliai és egy palermói. Nyilatkozta egy helyütt, hogy nagyon kedveli őket.
Valóban, Olaszország nagyon közel áll a szívemhez. Nemcsak kiváló gasztronómiájuk és boraik miatt, hanem karakán kiállásuk és életigenlő szemléletük miatt. Szinte egész Itáliát bejártam már feleségemmel, és még mindig csodáljuk azt, ahogy ők tisztelik a múltjukat, és példaértékűnek tartom azt, amilyen büszkék saját országukra. A szicíliai társulat például hagyományos olasz bábelőadással szerepel a fesztiválon, amiben gyönyörű szépek a marionettbábok.

Krisztus a Golgotán – Fratelli Napoli Marionett Bábszínház

Krisztus a Golgotán – Fratelli Napoli Marionett Bábszínház


Mit gondol, mi köti össze Istent, a bort és a színházat? Mi lehet bennük a közös?

A bor és a színház is értékeket közvetít. Az embereket, a lelkeket érinti meg, örömöt és élményt ad a mindennapos rutinban. Hogyan is lehetne ez Isten nélkül?

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top