Aktuális

Kiss László-ügy: megszólalt a volt úszókapitányt kihallgató rendőr

Tovább bonyolódik Kiss László-botrány. Időközben a nemi erőszak áldozata és az akkori nyomozás vezetője is nyilatkozott az ügyben. Százhalombattán letakarták a sportvezetőről elnevezett uszoda feliratát, és a díszpolgári címet is visszavonják.

Az úszókat annak idején kihallgató, és időközben a nyomozói hivatást újságírásra cserélt Martinkó Károly szerint “nem lesz könnyű dolga” Kiss Lászlónak, ha azt akarja bizonyítani, hogy koncepciós per áldozatául esett. Martinkó minderről a Népszabadságnak nyilatkozott.

A volt kapitány megbízásából Bánáti János ügyvéd kikérte az ügy aktáit, hogy bebizonyítsa, “semmi sem úgy történt, ahogyan az az ítéletben szerepel”.

Martinkó visszaemlékezése szerint Kiss Lászlóék már az 1961-es tárgyaláson is azzal próbálkoztak, hogy a rendőrség nyomást gyakorolt az ellenük valló tanúkra. Például Lantos László a szembesítéskor azt mondat, érzése szerint megfélemlítették az ellene valló kőművest, aki erre könnyeivel küszködve felelte, hogy “eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom”.

Időközben Aczél Endre törölte Facebook oldalát. A veterán publicistától néhány héttel ezelőtt a Népszabadság azt követően vált meg, hogy Aczél Endre Kiss László ügyének kirobbanásakor lelkes áldozathibáztatásba kezdett. Sőt azt követően, hogy a nemi erőszak áldozata, Takács Zsuzsanna is megszólalt, kisebb változtatásokkal ott folytatta, ahol néhány hete abbahagyta. Kiderült, amit pár hete még magabiztosan állított, azokat csak másodkézből hallotta. Mindez nem vetette vissza abban, hogy ugyanolyan magabiztossággal hibáztassa továbbra is Kiss és társai áldozatát – írja a 444.hu.

Az Index pedig arról számolt be, hogy a Klubrádió, a botrányos kijelentéseket követően szintén elhatárolódott Acél Endrétől, és beszünteti a kétezres évek elején készült Acélsodrony című sorozata ismétlését.

A Blikk információi szerint a százhalombattai uszoda homlokzatáról törölközővel takarták a Kiss László nevét. A város polgármestere nemcsak a Kiss Lászlóról elvezett uszoda nevét változtatja meg a közeli jövőben, hanem korábbi szakvezető díszpolgári címét is visszavonja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top