Aktuális

Flashmobot szerveznek mára Kiss Lászlóék áldozatáért

Kiss László egykori áldozata iránti szimpátiatüntetést szerveznek szerdán a margitszigeti uszoda előtt. A fehér ruhás flashmob Takáts Zsuzsáért délután fél 6-kor kezdődik.

 

Takáts Zsuzsanna az RTL Klub kamerái előtt nyilatkozott az ötvenöt évvel ezelőtt történt nemi erőszakról. Azt követően döntött, hogy kiáll a nyilvánosság elé, miután Kiss László azt állította, az egykori erőszak áldozata már nem is él.

Fehér ruhás flashmob Takáts Zsuzsa mellett a margitszigeti sportuszoda előtt

A flashmob kezdetét szerdán 17 óra 30 percre szervezték, a résztvevők a margitszigeti Sportuszoda előtt fehérbe öltözve  jelenlétükkel fejezhetik ki szolidaritásukat Takács Zsuzsa mellett. A Facebookon meghirdetett szöveg szerint “legkésőbb 6-kor szétoszlunk”.

A szimpátiatüntetéssel a szervezők és a csatlakozók támogatásukat és szeretetüket szeretnék Kiss László egykori áldozata, Takáts Zsuzsanna iránt kifejezni, illetve “megköszönni, hogy vállalta történetét”. Minden ötödik nő válik nemi erőszak áldozatává élete során legalább egy alkalommal. A flashmob nem tüntetés, hanem állásfoglalás, a szolidaritás kifejezése, amelynek fő üzenete: “Igen, hiszünk neked, Zsuzsa, köszönjük neked Zsuzsa, hogy elmondtad ezeket” – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top