nlc.hu
Aktuális
Egyre tovább tart jogsit szerezni Magyarországon

Egyre tovább tart jogsit szerezni Magyarországon

Ha valaki őszre szeretne jogosítványt szeretni, jobban teszi, ha már most beiratkozik egy tanfolyamra.

Tanulók beszámolói szerint átlagosan két-három hónapot kell várni a sikeres elméleti vizsga után, hogy először a volán mögé ülhessenek – írja a hirado.hu a Kossuth Rádió Napközben című műsorára hivatkozva.

Kevés a gépjárművezető-oktató, pedig az ideális az lenne, ha a tanulók az elmélet után minél előbb elkezdhetnék a gyakorlati órákat.

A rádiónak nyilatkozó Elek László szakoktató, vizsgabiztos elmondta: azt utóbbi években egyre kevesebben akarnak gépjárművezető-oktatók lenni, illetve sokan hagyják el a pályát, aki pedig marad, az nehezen él meg, mivel magasak a költségei.

Százezer tanulóvezetőre kevesebb mint kettőezer-ötszáz oktató jut, míg négy évvel ezelőtt még öt és fél ezer oktató dolgozott hazánkban – mutatott rá a problémára Németh György, a Járművezető-Szakoktatók és Képzőszervek Országos Egyesületének (Jaszkoe) elnöke, aki szerint a szakma el is öregedett, az aktívan dolgozó oktatók több mint fele már átlépte a nyugdíjkorhatárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top