Aktuális

Újabb arany: női 4×200 gyorson

Hihetetlen aranyeső Londonban: most egyből 4 aranyat nyertünk. Aranyérmes a női 4x200 méteres gyorsváltó.

Aranyérmet nyert a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású női 4×200 méteres gyorsváltó a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján.

Újabb arany: női 4x200 gyorson

Jakabos még harmadik helyen indította Verrasztót, ráadásul 3,5 másodperces hátránnyal a vezető svédek mögött. A magyar staféta második tagja helyezésben nem jött előrébb, de két másodpercet ledolgozott a hátrányból. A 800 méter gyorson szűk két órával korábban aranyérmes Kapás viszont már elsőként “engedte útjára” Hosszút, aki csütörtökön korábban két döntőben is érdekelt volt, egy-egy arany- és ezüstérmet szerezve 200 méter vegyesen és 100 méter háton. A bajai úszó ennek ellenére végig bírta a távot, sőt, eleinte növelte is előnyét, így magabiztosan hozta be a váltót az első helyen 7:51.63 perccel.


Ez volt a magyar úszók hatodik aranyérme a londoni kontinensviadalon, az előző ötből hármat Hosszú nyert 200 és 400 méter vegyesen, továbbá 200 méter háton, illetve egyet-egyet Kapás 800 méter gyorson és Cseh László 200 méter pillangón.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top