Aktuális

Félmilliárd forintnyi kártérítést kaphat a philadelphiai vonatbaleset magyar túlélője

Megállapították, ki a felelős a philadelphiai vonatbalesetért.

Lezárult az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság vizsgálata a tavaly május 12-i, philadelphiai vonatbaleset kapcsán. A szerelvény kisiklott, a nyolc halott mellett kétszáznál is több sérült volt. Köztük egy magyar képzőművész, Sinkovics Ede.

Megállapítást nyert, hogy a balesetet a vezető hibája okozta. Egyrészt túl nagy – 80 helyett 160 kilométeres – sebességgel haladt, másrészt a rádión beszélt a diszpécserrel, így nem figyelt az útra.

Sinkovics Ede az amerikai-ma­gyar ügyvéd, Rónai Péter irodájához fordult, hogy képviselje a kártérítési ügyben. Rónai a jelentés után bizakodó. “Nagy összegű kártérítésre számítok, legalább kétmillió dollárra (540 millió forintra). Ügyfelem világhírű művész, aki a balesetben súlyosan és maradandóan megsérült. Jelenleg is ágyhoz kötötten fekszik Budapesten, feji, nyaki és agyi sérüléseket is szenvedett. Az úgynevezett traumás agysérülés apró emlékezetkieséssel jár, elfelejt dolgokat” – mondta a Borsnak az ügyvéd, aki arra is kitért, hogy a vasúttársaság peren kívüli egyezséget akar, de ők inkább a bíróságra bízzák az ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top