Aktuális

Ezzel az új módszerrel verik át az időseket

Újabb csalással próbálják kicsalni az idős emberek pénzét. Ezúttal segítséget, majd kölcsönt kérnek tőlük. Eddig 23 idős embert csaptak be az új módszerrel.

Az unokás átverés már lecsengőben van, a csalók most egy új módszerrel próbálják meg kicsalni az idős emberek pénzét. Ezúttal is az érzelmeikre és hiszékenyükre  támaszkodnak. Most azonban nem családtagnak adják ki magukat, idegenként kérnek segítséget.

Az új, autós módszer felbukkanását főleg a fővárosban és Pest megyében tapasztalták. A tettesek idős embereket szólítanak meg az utcán, azt kérdezik, hogy merre van a kórház, majd ráveszik őket, hogy üljenek be az autóba és mondják az utat. “Úton a kórház felé” a csalók “kapnak egy telefonhívást”, miszerint a kórházban lévő családtagnak le kell vágni a lábát, ha csak nem fizetnek azonnal egy nagyobb összeget (feltehetően gyógykezelésre). Erre a célra az idős emberektől kérnek kölcsön, zálogba pedig náluk hagynak egy euróval és dollárral tömött táskát. A táskát azonban kicserélik egy üresre…

Ilyen módon 23 esetben csaltak ki pénzt, százezer és másfél millió forint közötti értékben – írja az index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top