Aktuális

Börtönbe járnak pihenni a dél-koreaiak

Ártatlanul és önként vonulnak a rácsok mögé.

Dél-koreaiak százai keresték már fel azt a speciális börtönt, ahová azokat várják, akik szokatlan módon szakadnának ki a stresszes hétköznapokból.

Az intézmény alapítója, Kwon Yong korábban ügyvédként dolgozott és szinte elviselhetetlen feszültségben élt. Épp ezért megkérte egy börtönigazgató barátját, hadd pihenhessen egy hétig a rácsok mögött, mintegy terápiás célzattal, ám a kérését elutasították. Ekkor döntött úgy, hogy a saját kezébe veszi az irányítást, és létrehozta a speciális, börtönszerű stresszkezelő központot.

Az intézménybe vonuló vendégeknek becsekkoláskor le kell adniuk összes magukkal hozott tárgyukat, beleértve a mobiltelefonjaikat is. Egyenruhát kapnak, majd 5 négyzetméteres, egyszerűen berendezett magánzárkákba zárják őket, ahol végre van lehetőségük kizárólag befelé figyelni, meditálni vagy épp háborítatlan körülmények között alaposan kialudni magukat. A legtöbb időt a cellákban töltik, ám lehetőség van csoportfoglalkozásokon való részvételre is. Egy két éjszakás börtönpihenés ára 150 ezer won, átszámítva mintegy 33 ezer forint.

A létesítmény egyébként nem az egyetlen börtön jellegű szálloda a világon, Litvániában, illetve Hollandiában is üzemel hasonló intézmény.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top