Aktuális

Jövő héten eldől a Déli pályaudvar sorsa

Csak akkor zárnák be, ha például a Kelenföldi pályaudvar fejlesztésével ki tudják váltani az ottani forgalmat.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy jövő heti ülésén dönt a kormány a Nyugati, a Kelenföldi és a Déli pályaudvar sorsáról.

Lázár szerint a cél az, hogy jobb és biztonságosabb legyen a közlekedés, a zöldfelületek aránya pedig nőjön. A Nyugati pályaudvarral kapcsolatban emlékeztetett, hogy a “Nyugati liget” terve alapján egy jelentős zöldfelület kötné össze a pályaudvart és az állatkertet.

A Délinél most a bezárás lehetőségét vizsgálja a kabinet. Erről a múlt héten azt mondta, hogy a bezárás csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például a kelenföldi fejlesztésével.

Két héttel ezelőtt megírtuk, hogy jövőre megszűnhet a Déli, akkor még úgy volt, hogy egy márciusi kormányrendelet júliusra irányozza elő a Déli pályaudvar felszámolásának következményeit modellező hatásvizsgálatok elkészültét a terület hasznosítási terveivel együtt, a koncepcióról pedig szeptemberben döntene a kormány.

(via Origo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top