Aktuális

Zavarta a vendégeket, kidobták a budapesti edzőteremből a Down-szindrómás fiút

A fiatal férfi szülői felügyelettel látogatta a budapesti edzőtermet. Leginkább olyan időszakban, amikor amúgy is kevesen voltak.

“BAJNOK születik… már ha találunk egy másik edzőtermet” – írta Facebook-bejegyzésében a felvezetőben említett Down-szindrómás fiú bátyja, majd hozzáteszi, testvére egy ideje szülői felügyelettel látogatta budapesti edzőtermet azért, hogy “eltüntesse a nagy hasát”.

Csakhogy a mai napon az edzőterem vezetése megkérte a családot, hogy “a továbbiakban ne látogassák a termet”. A tulajdonos azzal indokolta döntését, hogy a Down-szindrómás fiúra az utóbbi időben több panasz is érkezett a többi vendégtől. Pedig ahogy az a Facebook-bejegyzésből is kiderül, a család leginkább olyan időszakban látogatta az edzőtermet, mikor amúgy is nagyon kevesen voltak.

 

A bejegyzés szerzője elárulja, testvére nem tartott fel senkit. “Nem hangos, ápolt, közösséghez szokott. Egyszerűen zavarta a jelenléte azt a néhány »egészséges« felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott.” Hiába javasolták a hozzászólók közül többen is, hogy tereljék jogi útra az ügyet, a posztoló ettől elzárkózik. Mint írta, nem akarnak harcolni az edzőteremmel, csak egy olyan helyet keresnek a 16. kerületben, ahol a testvére újra edzhet.  

 Olvass még többet a Down-szindrómáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top