Aktuális

Adóellenőröket ejtett foglyul a bepánikolt Uber-sofőr

A feketetaxizás visszaszorítása érdekében indított ellenőrző akciók során adóellenőröket "ejtett foglyul" egy pánikba esett uberes.

Az Uber-sofőr – aki egyébként egy gazdasági társaság alkalmazottjaként végezte a személyszállítási tevékenységet – az éppen ellenőrzést tartó ellenőrökkel a kocsiban, az ajtókat blokkolva a fuvar végén újra útnak indult, de nem árulta el, hova akarja szállítani a NAV munkatársait. Az ellenőrök kérdésére csak annyit mondott, “jó helyre” viszi őket – írta sajtóközleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Útközben rádión leadta kollégáinak a két revizor személyleírását. Fél órába telt, mire a sofőr megnyugodott és elengedte a NAV munkatársait, akik addigra már telefonon segítséget kértek.

Mint később kiderült, a sofőr pánikba esett. Attól tartott, hogy a BKK és a rendőrség munkatársai is előkerülnek, és leveszik az autó rendszámát, ezért ijedtében inkább elhajtott a revizorokkal együtt.

A NAV feljelentést tett az ügyben, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Olvass még az Uberről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top